עם הזמן וככל שאנחנו מתבגרים, מערכת החיסון שלנו נחלשת ולגוף שלנו קשה יותר להתמודד עם מחלות שונות כמו למשל מחלת השפעת. כאשר אנשים מבוגרים חולים בשפעת עלולים להופיע סיבוכים שונים והמחלה הופכת להיות מסוכנת יותר. (1) במאמר שלפניכם נסביר לכם כיצד ניתן לחזק את המערכת החיסונית בקרב מבוגרים ולעבור את החורף בשלום.
מה קורה למערכת החיסונית אצל מבוגרים?
בקרב אנשים מבוגרים ישנה ירידה בתפקוד מערכות הגוף, ביניהן מערכת החיסון. חלה פגיעה בתפקוד של תאי הדם, הריריות והתאים של העור שאמונים על הגנת הגוף, וכתוצאה מכך נחלשת מערכת החיסון. כאשר מערכת החיסון חלשה, הגוף פגיע יותר לזיהומים, חיידקים ונגיפים. לכן חשוב מאוד לחזק את מערכת החיסון של גופינו ועל ידי כך לצמצם את הסיכון לחלות. (2)
כל הדרכים לחיזוק המערכת החיסונית למבוגרים
פעילות ספורטיבית
מחקרים מצאו כי פעילות גופנית סדירה מחזקת את מערכת החיסון, בעוד שחוסר פעילות גורם לפגיעה במערכת החיסון. במחקר שנערך בשנת 2009 ופורסם בירחון הגריאטריה JAGS, נערכה השוואה בין אנשים מבוגרים שעסקו במשך עשרה חודשים בתרגילים לשיפור סיבולת ריאה לבין אנשים מבוגרים שלא היו פעילים. תוצאות המחקר הראו כי הנבדקים הפעילים נהנו מהגנה גבוהה יותר מפני שפעת באופן משמעותי לעומת הנבדקים שלא עסקו בספורט. (3)
תוספי תזונה
ישנם תוספי תזונה שונים שמחזקים את מערכת החיסון. כך למשל, תוסף התזונה Immu Optimizer Complex מכיל ויטמין סי, תמצית סמבוק, תמצית ג׳ינסג אמריקאי, מגנזיום, אבץ ואת צמחי המרפא אנדרוגרפיס וארזית. רכיבים אלו מסייעים לחיזוק המערכת החיסונית וכך עוזרים למנוע התפשטות והתפתחות של נגיפים ומחלות. (4)
תזונה מאוזנת
חשוב מאוד לצרוך פחמימות מורכבות מדגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וקינואה. הפחמימות המורכבות מעלות את רמת הסרוטונין ובכך מחזקות את מערכת החיסון. כדאי לאכול דגים העשירים באומגה 3 כמו סלמון, מקרל, הרינג וסרדינים, לצרוך שומן בלתי רווי כמו שמן זית, אבוקדו ושמן קנולה התורמים לתפקוד תקין של מערכות הגוף. כמו כן, הקפידו לאכול מוצרי חלב ובשר דלי שומן. מזונות אלו עשירים בחלבונים שבונים את תאי הדם הלבנים של מערכת החיסון. חשוב גם לצרוך ירקות ופירות במגוון צבעים. ירקות ופירות מכילים ויטמינים שונים שנלחמים ברדיקלים החופשיים וכך מגנים על מערכת החיסון. (5)
שתייה מרובה של נוזלים
חשוב לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום. שתייה מרובה מאפשרת למערכת החיסון לפעול כראוי. לצד שתיית מים, כדאי גם לשתות תה ירוק. תה ירוק מכיל פוליפנולים (תרכובות כימיות טבעיות שנמצאות במקורות מזון צמחיים) שהוכחו כתורמים לחיזוק מערכת החיסון. (5)
ויטמינים ומינרלים
צריכה של ויטמינים כמו ויטמין D, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין B12, ויטמין B6, חומצה פולית וויטמין A מסייעת לחיזוק מערכת החיסון. נוסף לכך, חשוב מאוד לצרוך כמות מספקת של מינרלים כמו אבץ, ברזל, סלניום, מגנזיום ונחושת. ניתן לצרוך את הויטמינים והמינרלים על ידי אכילת מוצרי מזון המכילים את המרכיבים האלו או באמצעות נטילת תוספי תזונה. (6)
לסיכום
מערכת החיסון אצל אנשים מבוגרים היא רגישה יותר. כתוצאה מכך, הגוף עלול להיות פגיע לזיהומים ומחלות שונות. לכן חשוב מאוד לחזק את מערכת החיסון באמצעות פעילות גופנית, תזונה נכונה, שתייה מרובה של מים ונטילת תוסף התזונה Immu Optimizer Complex.
מקורות: